Tips Atasi Masalah Fibroid Agar Cepat Kecut

Masalah fibroid seringkali mengganggu fikiran seorang wanita lebih-lebih lagi mereka yang ingin hamil atau mengandung untuk mendapatkan zuriat.

Namun, masalah ini boleh diatasi dan fibroid dapat dikecutkan dengan makan makanan yang sihat, penjagaan yang rapi dan gaya hidup yang sihat.

Continue Reading

Stokis Dan Branch Shaklee Kuantan 012-6830069

Kini, anda tidak perlu risau lagi untuk mendapatkan vitamin dan rangkaian barangan Shaklee kerana anda boleh terus menghubungi saya, Bazilah di 012-6830069 selaku Agen Pengedar Shaklee Kuantan / Shaklee Distributor Kuantan / Stokis Shaklee Kuantan untuk COD.

Saya adalah Agen Pengedar Shaklee / Shaklee Independent Distributor yang aktif dan berdaftar secara sah dengan Shaklee Malaysia. No. ID saya adalah 1251677.

Continue Reading

Pengedar Shaklee Kuantan 012-6830069

Berita baik buat mereka yang berada di Kuantan dan ingin mendapatkan produk Shaklee, kerana anda boleh mendapatkannya dengan saya, Pengedar Shaklee atau Shaklee Distributor di Kuantan. Memandangkan di Kuantan tiada branch atau cawangan Shaklee, mendapatkan produknya daripada wakil pengedar Shaklee yang sah adalah cara yang terbaik dan terpantas.

Anda boleh terus hubungi saya di 012-6830069 sama ada melalui aplikasi WhatsApp, SMS mahupun call. Saya telah dilatih untuk memberikan konsultasi dan after-sales service yang terbaik.

Continue Reading

Cara Atasi Bell’s Palsy Tanpa Penggunaan Steroid

 

Keadaan muka yang kelihatan senget sebelah akibat Bell’s Palsy seringkali menimbulkan rasa ketidakselesaan pada pesakit. Jangan terlalu risau, kerana terdapat kaedah dan rawatan tertentu yang boleh dilakukan untuk mengatasi masalah ini. Kebanyakan kes boleh pulih sepenuhnya dalam masa 2 hingga 3 bulan dengan penggunaan steroid dalam masa 72 jam dari waktu ia menyerang. Namun, pengambilan steroid secara berterusan boleh memberi kesan sampingan dan komplikasi negatif yang lain. Ketahui lebih lanjut mengenai kaedah pemulihan Bell’s Palsy tanpa penggunaan steroid dalam artikel ini.

Bell’s palsy melibatkan kelemahan dan kelumpuhan pada bahagian sebelah muka di mana pesakit tidak dapat mengawal pergerakan mukanya. Kebiasaannya ia berlaku secara tiba-tiba pada waktu pagi.

Continue Reading

Cara Penjagaan Anak HFMD Dari Rumah

Penyakit tangan, kaki dan mulut atau juga dikenali sebagai Hand, Foot Mouth Disease (HFMD) semakin menular di Malaysia sekarang ini. Sehingga 15 Julai 2018, sebanyak 1832 kes dilaporkan di Pulau Pinang sahaja. Keadaan ini amat membimbangkan semua pihak terutamanya para ibu bapa dan penjaga. Mereka yang terkena virus HFMD ini perlu segera berjumpa doktor untuk rawatan lanjut.

Namun, ketahui juga apa yang boleh dilakukan dari rumah agar simptomnya dapat dikurangkan dan anak cepat sembuh dengan mengambil tahu kaedah penjagaan HFMD dari rumah.

Continue Reading

Bagaimana Doktor Ini Atasi Masalah Anemia, Cramp Dan Gula Tinggi Semasa Hamil?

Masalah kandungan haemoglobin (Hb) yang rendah atau juga dipanggil Anemia, kejang kaki atau cramp dan kandungan gula yang tinggi adalah antara pakej yang sering melanda ibu-ibu yang sedang mengandung. Jangan biarkan masalah ini menghantui para ibu sekalian.

Ikuti kisah bagaimana doktor ini mengatasi masalah-masalah tersebut ketika hamil :
Kisah Doktor Mengandung bersama ESP
—-
“Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.
Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.
Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.
Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??
Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.
Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.
Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.
Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.
Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya ak suka rasa soya.
Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.
Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.
Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.
Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.
Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.
Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.
Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung. 
Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.
Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.”

SID DR Hasifah, 
Happy Shaklee user

 Nampak tak, doktor Hasifah berjaya atasi semua masalah di atas dengan amalkan ESP Shaklee. Anda mahu jadi sepertinya?

Hubungi saya segera!
012-6830069
Bazilah


Continue Reading

Peluang Buat Business Yang Senang Tapi Untung Banyak

Business dikenali sebagai satu bidang yang sangat mencabar untuk diharungi. Lebih-lebih lagi perniagaan yang memerlukan modal yang besar dan rumit untuk dikendalikan. Umum kita ketahui bahawa business yang berskala besar akan mendapat keuntungan yang besar. Di sini, saya akan kongsi pula satu peluang buat business yang senang dan mudah, tetapi keuntungan yang berganda jika anda buat dengan betul dan bersungguh.
Sebelum itu mari kita lihat apakah antara ciri perniagaan yang senang dan mudah.


Kriteria Business Yang Mudah :

1. Modal Rendah
2. Masa Fleksibel
3. Tempat Fleksibel
4. Tidak Perlu Simpan Stok
5. Latihan Diberikan
6. Bahan Bantuan Perniagaan Diberikan
Ketahuilah bahawa, anda akan mendapat kesemua kaedah mudah di atas dengan membuat business Shaklee, malah lebih lagi.


Kelebihan Business Shaklee :


1. Modal Yang Sedikit
Bermodalkan hanya RM65 (0% GST), anda kini sudah layak untuk menjalankan business Shaklee. Malah, lebih menguntungkan lagi jika anda dapat memulakan business ini dengan PERCUMA. 
Bagaimana? Caranya hanya dengan membuat pembelian melebihi 200uv dalam satu resit dan anda layak mendapatkan keahlian Shaklee PERCUMA!

2. Masa Perniagaan Yang Lebih Fleksibel
Dengan Shaklee, anda berpeluang menjalankan perniagaan anda pada bila-bila masa mengikut kesesuaian anda. Langsung tiada keterikatan pada waktu kerja tertentu. Ini menjadi satu kelebihan buat mereka yang lebih sukakan kebebasan masa. Anda bebas membuat business sambil menjaga anak di rumah atau sambil membuat kerja lain. Ini yang sangat menarik minat saya kerana saya berpeluang menjaga anak dari rumah sambil menjalankan business hanya dari rumah. 
3. Tempat Perniagaan Yang Fleksibel
Anda bebas menjalankan perniagaan anda di mana sahaja anda berada. Shaklee tidak mengikat mana-mana ahlinya untuk menjalankan perniagaannya pada premis tertentu, sebaliknya ia boleh dilakukan di mana sahaja; di rumah, di luar negara, hatta di hospital sekali pun (nauzubillah), asalkan ada perkhidmatan internet. 
4. Tidak Perlu Simpan Stok Yang Banyak
Dengan business ini, segala urusan pembungkusan, pengendalian barang akan diuruskan oleh pihak Shaklee. Jadi, anda tidak perlu membeli dan menyimpan stok yang banyak sehingga berisiko mengalami kerugian. Mereka yang ingin menyimpan stok sendiri dan mengeposkannya kepada pelanggan adalah atas inisiatifnya sendiri.
5. Latihan Diberikan
Dalam business Shaklee, terutamanya dalam kumpulan saya, latihan yang secukupnya akan diberikan. Segala tips perniagaan akan dikongsi dan maklumat mengenai produk akan diajar. Bonus lagi, kami tidak kering daripada tips-tips motivasi yang sangat membantu untuk seseorang ahli perniagaan meneruskan businessnya dan terus maju. Semua ini akan diberikan secara PERCUMA. 
6. Bahan-bahan Untuk Pemasaran Diberikan
Dalam berniaga, kaedah pemasaran yang tepat sangat penting bagi memastikan business bergerak maju ke hadapan. Apa yang menariknya dalam business Shaklee kumpulan saya adalah, bahan-bahan untuk pemasaran ada disediakan untuk digunakan. Anda hanya perlu bantu sebarkannya melalui medium-medium pilihan anda mengikut keselesaan masing-masing.
Jelas sekali, business Shaklee ini mampu dibuat oleh siapa sahaja yang bersungguh-sungguh mahu membaikpulih taraf kewangannya sendiri. Baik golongan pelajar, suri rumah, pekerja yang ingin mendapat pendapatan sampingan, ibu tunggal, atau sesiapa sahaja.
Jika anda tergolong dalam golongan yang ingin menjana pendapatan melalui Shaklee ini, hubungi saya segera! Saya sudi membantu apa yang saya boleh, InsyaAllah.
012-6830069
Bazilah
Continue Reading

Cara Atasi Masalah Psoriasis Dengan Berkesan

Psoriasis merupakan satu masalah pada bahagian kulit di mana ia meradang dan ia dikaitkan dengan gangguan pada sistem autoimun seseorang. Di Malaysia, seramai 2-3% dewasa dan kanak-kanak yang mempunyai masalah ini.
Gejala psoriasis adalah kulit menjadi berkerak tebal dan seperti bersisik hampir di seluruh badan terutamanya di bahagian kulit kepala, tangan, siku, bawah punggung, lutut dan kaki.



Punca Psoriasis
Punca utamanya masih belum dapat dikenalpasti, namun kebanyakan kajian menyatakan ia disebabkan oleh genetik.
Ibu bapa yang mempunyai psoriasis berpotensi mendapat anak yang berpenyakit yang sama. Apa yang merisaukan adalah, terdapat kajian yang menyatakan bahawa mereka yang mempunyai psoriasis lebih berisiko mendapat penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan sakit jantung.
Walaubagaimanapun, simptom penyakit psoriasis ini boleh dikawal.

Cara Mengawal Penyakit Psoriasis Dari Rumah

1. Mengambil Makanan Tambahan Untuk Meningkatkan Tahap Kesihatan
Pengambilan supplemen tertentu didapati boleh mengurangkan simptom psoriasis dengan memberi nutrisi kepada badan.
Antaranya, National Psoriasis Foundation mengenalpasti bahawa minyak ikan omega-3, vitamin D, milk thistle (tumbuhan herba), aloe vera, anggur oregon dan EPO boleh meredakan simptom ringan penyakit psoriasis. Nutrisi ini boleh didapati sama ada daripada makanan seharian kita ataupun dalam bentuk supplemen. Pastikan mendapat nasihat daripada pakar dermatologi terlebih dahulu sebelum mengambilnya bagi menghindari kesan awal yang lebih teruk, bergantung kepada individu.
2. Memastikan Kulit Sentiasa Lembap
Kawal kelembapan udara di dalam rumah dengan menggunakan pelembap udara (humidifier). Bagi kulit pula, sentiasa menyapu krim pelembap atau moisturiser bagi mengelakkan kulit kering. Ini akan mengelakkan pembentukan plak penyebab kulit berkuping. Vitamin E, minyak zaitun dan minyak kelapa juga boleh digunakan untuk melembapkan kulit.
3. Menghindari Bahan Pewangi
Sabun dan minyak wangi yang mengandungi bahan pewangi kebiasaanya menyebabkan kegatalan atau iritasi pada kulit. Ini memburukkan lagi keadaan psoriasis. Seeloknya pilih produk yang sesuai untuk kulit sensitif dan tidak mencuba sembarangan produk yang mengandungi tinggi bahan kimia.
4. Menjaga Pemakanan
Sesetengah individu psoriasis alah kepada sesetengah makanan, tetapi tidak pada individu psoriasis yang lain. Cuba kenali makanan yang menjadi alah kepada individu psoriasis agar mudah mengelakkan keadaan kulit menjadi lebih teruk. Elakkan makan snek berlemak dan daging merah, sebaliknya pilih makanan yang sihat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran yang mengandungi tinggi kandungan antioksidan, kekacang yang mengandungi omega-3 bagi mengelakkan keradangan kulit dan ikan yang tidak menyebabkan alahan.
5. Mandi Dengan Air Suam Campuran
Mandian hangat air suam bercampur herba, garam epsom, minyak zaitun dan sebagainya boleh membantu meredakan kegatalan dan melegakan kulit. Selepas mandi, gunakan pelembab kulit bagi melembapkan kulit dan memberi kelegaan pada kulit.
6. Mengawal Stress Dengan Baik
Kegatalan akibat psoriasis seringkali menjadi penyebab stress sekiranya tidak diurus dengan baik. Ini dapat dikurangkan dengan berkongsi masalah dan maklumat dengan rakan psoriasis lain dalam Persatuan Psoriasis Malaysia.
7. Segera Berhenti Merokok
Merokok akan lebih menyebabkan keadaan psoriasis menjadi bertambah teruk kerana ia menghalang badan dari menyerap nutrisi dari makanan dengan sempurna. Kulit akan menjadi bertambah kering apabila badan tidak dapat menyerap vitamin C dengan baik.
8. Berunding Dan Minta Nasihat Pakar
Oleh kerana setiap individu psoriasis mempunyai cara yang berbeza untuk menanganinya bergantung kepada keadaannya, maka sangat disarankan untuk rujuk dan berunding dengan doktor pakar dermatologi terlebih dahulu.

Produk Shaklee Yang Dicadangkan Untuk Pesakit Psoriasis

Set Detox
Bagi memastikan nutrisi badan diserap dengan baik oleh badan, set detox ini perlu diambil terlebih dahulu.
Set detox Shaklee ini mengandungi:
1. Vivix Shaklee

Vivix Shaklee merupakan minuman campuran botani dan revolusi terbaru dalam pemakanan yang mengandungi polifenol dengan gabungan unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu.
Polifenol pula adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
Vivix Shaklee membantu pesakit psoriasis dengan cara memperbaiki sel-sel DNA yang telah rosak akibat radikal bebas dan membantu memperbetulkan gen-gen yang rosak. Ini berdasarkan kepada salah satu punca psoriasis iaitu genetik.
2. DTX Complex
Ia mengandungi bahan antioksidan yang dapat membantu merangsangkan pembaikan dan regenerasi sel hati di samping mengekalkan pengaliran hempedu yang normal. Ia juga membantu badan menyingkirkan toksin.
3. Herblax
Berfungsi melawaskan dan membersihkan badan secara lembut melalui proses pembuangan harian. Ini menjadikan penyerapan nutrisi dan vitamin lain menjadi lebih mudah dan berkesan. Herblax membantu proses detox pada organ usus besar.
4. Alfalfa Complex
Alfalfa merupakan tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia bertindak mencuci hati, darah dan usus dengan menyingkirkan toksin dari badan. Ia juga membantu memulihkan dan mengembalikan kenormalan badan yang berasid, membersih hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
Selain itu, ia berfungsi mengurangkan alahan dan memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan. Di samping itu, ia membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol dengan bertindak seperti ‘span’ untuk menyerap lemak degil dan dinyahkan dari tubuh melalui proses pembuangan yang lancar.
5. Peppermint Ginger Plus
Mengandungi bahan seperti pudina yang kaya dengan vitamin C bagi membantu mengurangkan rasa loya dan mual.
Selain itu ia mengandungi halia yang membantu menyingkirkan angin dari badan dan baik untuk sistem penghadaman. Kandungan jintan manis di dalamnya bagus untuk mencuci usus dan perut. Ini sangat berfaedah buat perut berasid dan berangin.
Selepas detoks dengan supplement di atas, pesakit psoriasis juga disarankan untuk mengamalkan produk berikut:
1. Nutriferon
Nutriferon telah dicipta oleh pakar imun, Dr Yasuhiko Kojima dengan kajian selama lebih 40 tahun. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells, makrofaj.
Bagi psoriasis, Nutriferon dapat membantu merangsangkan pengeluaran makrofaj untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Dengan ini, sel-sel akan menjadi lebih sihat. Nutriferon juga membantu memerangi virus di mana ia dapat mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti, kembung perut, rasa mual dan muntah-muntah.
2. Sustained Released Vitamin C
Ia bersifat antioksidan dan berfungsi untuk meningkatkan sistem imun. Nutriferon adalah pencetus, manakala vitamin C adalah askar yang bekerja untuk menjaga sistem imun kita. Jadi selain Nutriferon, vitamin C juga penting untuk sistem imun yang kuat. Selain itu vitamin C juga terbaik untuk kesihatan kulit.
3. Omega Guard
Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan Omega-3 yang 99.99% tulen. Minyak ikan boleh membantu meningkatkan imunisasi badan dan bersifat anti radang yang berfungsi mengawal keradangan kulit. Minyak ikan merupakan terapi kepada penyakit autoimun termasuklah SLE seperti psoriasis dan lain-lain penyakit autoimun.
4. B complex
B complex membantu dalam proses penghasilan tenaga dan sangat berguna sebagai anti kemurungan (stress). Ia adalah nutrien anti-kemurungan. Oleh kerana salah satu sebab psoriasis menjadi bertambah teruk disebabkan oleh stress, maka b complex adalah salah satu kombinasi yang baik untuk mengawal psoriasis. Selain itu, b complex juga sangat baik untuk memperbaiki kesihatan saraf.

5. Energizing Soy Protein (ESP)
ESP Shaklee diperbuat daripada soya non-GMO dan selamat untuk diamalkan. Sumber protein ini membantu dalam proses pembinaan sel bagi menghasilkan sel yang lebih sihat dan sel yang rosak dapat diperbaiki.
Selain supplemen di atas, vitamin E juga bagus untuk membantu melembapkan kulit.
Anda boleh memilih supplement diatas mengikut keperluan, tetapi jika diambil semua dan bermula dengan set detox, hasilnya in shaa Allah lebih optimum dan berkesan.
Jangan biarkan sakit ini terus menjadi derita anda, kawal dan rawatlah segera.
Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen di atas atau untuk pertanyaan lanjut.

012-6830069
Bazilah


Continue Reading

Kelebihan Buat Business Shaklee Yang Tiada Pada Business Lain

Zaman sekarang yang mencabar ini sangat memerlukan seseorang untuk buat business bagi menampung keperluan harian. Bagi mereka yang masih tercari-cari perniagaan apa yang ingin dibuat, anda boleh memikirkan untuk menyertai Shaklee kerana pihak Shaklee memberikan banyak kelebihan kepada para pengedarnya. 
Di sini saya sertakan apa yang anda boleh dapat dengan membuat business Shaklee.


Manfaat Busines Shaklee

1. Faedah Khas
Bagi seorang Pengedar Bebas Shaklee atau Shaklee Independent Distributor, anda layak untuk membeli produk Shaklee pada harga ahli yang jauh lebih murah. Produk Shaklee sudah sememangnya berkualiti tinggi dan telah diuji secara klinikal. Jadi, apabila dapat membeli dengan harga ahli sudah tentu dapat jimat berganda.
2. Untung Runcit
Bila disebut mengenai business, sudah tentu semua orang inginkan keuntungan. Apa yang menariknya, Shaklee menyediakan untung runcit yang agak tinggi, 15-25%.
3. Bonus Peribadi
Apabila seseorang membuat jualan melebihi 150uv pada sesuatu bulan, dia berpeluang mendapat bonus peribadi pada pertengahan bulan berikutnya. Lebih banyak jualan, lebih banyak bonus yang akan diperolehi berdasarkan peratus kelayakan. Peratus maksimum yang boleh diperoleh adalah sebanyak 21% daripada jualan.
4. Berpeluang Naik Pangkat
Shaklee juga ada menawarkan peluang untuk setiap orang naik pangkat apabila cemerlang dalam perniagaannya. Contohnya, apabila seseorang telah mencapai jualan 3000uv pada sesuatu bulan, dia akan naik pangkat kepada Supervisor Shaklee. Dengan ini, lebih banyak peluang untuk dia lebih maju dalam business dan mendapat pelbagai kelebihan lagi.
5. Bonus Kepimpinan
Apabila seseorang pengedar menaja pengedar lain, dia layak mendapat bonus kepimpinan sekiranya jumlah jualannya melebihi jualan tajaannya. Namun, jika tajaan bawahnya membuat jualan lebih tinggi daripadanya, dia tidak layak mendapat bonus kepimpinan ini. Sememangnya business Shaklee ini business yang adil.
6. Program Insentif
Bonus Insentif Shaklee akan ditawarkan kepada Coordinator yang layak sebagai insentif dan ganjaran untuk prestasi perniagaan yang cemerlang. Terdapat bonus insentif khas tambahan sebanyak 0.5%, 1% dan 1.5% bagi Coordinator ke atas yang efektif.
7. Program Subsidi Kereta
Shaklee juga komited menghadiahkan usaha dan kejayaan anda dengan anugerah wang tunai bulanan. Pemimpin Jualan yang layak dalam program ini boleh menggunakan anugerah wang tunai ini untuk membeli kereta idaman mereka dan menikmati simbol kejayaan yang berprestij. 
8. Program Konvensyen
Apabila seseorang telah mencapai pangkat Supervisor, dia akan mendapat mata kredit untuk Program Konvensyen Shaklee yang menawarkan latihan, pengiktirafan peribadi, motivasi dan pelbagai keseronokan lain. Dari sini juga, mereka berpeluang berkenalan dengan rakan yang lain dan boleh berkongsi kisah perniagaan masing-masing.
9. Program Penajaan Antarabangsa
Shaklee juga telah memulakan Program Perkhidmatan ke seluruh dunia dan ini memberikan anda peluang untuk memperluaskan lagi perniagaan anda ke peringkat global menerusi Program Penajaan Antarabangsa. 
Beribu-ribu barisan tajaan telah melepasi sempadan antarabangsa dan menikmati faedah pendapatan yang semakin meningkat.
10. Mendapat Pengiktirafan
Dalam Shaklee, mereka yang cemerlang akan diberi pengiktirafan peribadi dalam penerbitan Shaklee, majlis penganugerahan dan konvokesyen Shaklee. Semua ini tak lain tak bukan sebagai tanda penghargaan atas segala kejayaan yang telah ditempa.
Menarik bukan, faedah-faedah yang ditawarkan? 
Lebih menarik lagi jika anda mendaftar keahlian Shaklee dengan saya. Saya mempunyai kumpulan yang sangat supportive dan saling menarik untuk bangun. Terdapat ramai mentor-mentor hebat dalam kumpulan saya yang telah mencapai kejayaan yang cemerlang dalam bidang perniagaan Shaklee ini. Mereka tidak lokek ilmu mengajar dari sekecil-kecil perkara mengenai business hingga sebesar-besarnya. Kami bagaikan satu keluarga yang besar.
Sekiranya anda berminat untuk menyertai kami, sila hubungi saya, Bazilah di 012-6830069. Saya sedia membantu anda semua, InsyaAllah..
Continue Reading