Cara Cepat Hilangkan Parut Chicken Pox Dewasa

Kebiasaannya kita dengar penyakit Chicken pox sering menjangkiti kanak-kanak. Tapi jangan tak tahu yang orang dewasa juga boleh dijangkiti chicken pox, bahkan mungkin lebih teruk lagi daripada kanak-kanak kerana parut chicken pox dewasa lebih lambat hilang daripada kanak-kanak.

Ini kerana kanak-kanak mempunyai kadar pertumbuhan yang lebih pesat berbanding seorang dewasa. Jadi, kesan parut pada kanak-kanak akan lebih cepat hilang kerana sel kulit kanak-kanak lebih cepat diganti dengan yang baharu berbanding seorang dewasa. Jadi, bagaimana pula caranya bagi seorang dewasa yang ingin menghilangkan kesan parut chicken poxnya dengan cepat, selamat dan berkesan?

Sebelum pergi lebih lanjut mengenai cara cepat menghilangkan parut chicken pox dewasa, mari kita kenal dahulu apakah itu chicken pox.

Apakah Itu Chicken Pox?

Nama lain bagi Chicken pox adalah cacar air. Ia adalah sejenis penyakit yang berjangkit dan berpunca dari virus Varicella-zoster. Pesakit chicken pox seringkali mengalami ruam-ruam dan kegatalan di seluruh bahagian badan. Ini menyebabkan pesakit menjadi tidak selesa dan keresahan. Akibatnya, pesakit sering menggaru pada bahagian yang gatal dan boleh meninggalkan parut.

Simptom Pesakit Chicken Pox :

 1. Demam
 2. Sakit Kepala
 3. Sakit Belakang
 4. Sakit Tekak
 5. Ruam-ruam
 6. Kegatalan
 7. Muncul cecair pada bahagian kulit

Cara Mengelakkan Agar Parut Chicken Pox Menjadi Lebih Teruk

1. Jangan Menggaru

Walaupun agak sukar, namun cuba sedaya upaya untuk mengelakkan diri dari menggaru bahagian badan yang gatal. Menggaru hanya akan lebih memudaratkan keadaan kerana bakteria boleh merebak hingga ke kawasan lain dan boleh menyebabkan luka dan kesan parut lebih teruk.

2. Gunakan krimĀ 

Untuk melegakan kegatalan dan mengelakkan dari menggaru, gunakan krim yang bersifat dingin dan sapukan pada bahagian yang gatal. Penggunaan krim untuk penyembuhan luka dengan cepat juga dapat membantu.

3. Gunakan sarung tangan

Penggunaan sarung tangan terutamanya semasa sedang tidur boleh mengelakkan kesan menggaru menjadi lebih teruk.

4. Berkuku pendek

Pastikan kuku sentiasa pendek dan dipotong untuk mengelakkan kesan menggaru yang lebih teruk.

5. Mandi dengan sabun antibakteria

Sabun antibakteria boleh mengurangkan rasa gatal akibat jangkitan bakteria. Oleh itu, bertukarlah kepada sabun antibakteria untuk mengelakkan diri daripada menggaru dan berasa lebih segar.

Bagaimana Produk Shaklee Membantu Menghilangkan Parut Chicken Pox Orang Dewasa Dengan Lebih Cepat Dan Berkesan?

Set Parut Chicken Pox Shaklee adalah rangkaian produk Shaklee yang semulajadi, selamat dan berkesan menghilangkan parut chicken pox orang dewasa dengan cepat.

Pengedar Vivix Shaklee

1. Vivix Shaklee

Vivix Shaklee merupakan produk Shaklee yang paling unggul hasil gabungan ramuan botani unik yang bertindak hingga ke peringkat sel DNA seseorang!

Hasilnya, Vivix Shaklee boleh melambatkan penuaan pada tahap sellular melalui 4 mekanisme iaitu :

 • Melindungi dan membaiki sel DNA kulit daripada parut Chicken Pox
 • Mengawal genetik yang menyumbang kepada deteriorasi penuaan kulit
 • Menggalakkan biogenesis mitokondria iaitu penghasilan mitokondria baru yang menggalakkan pertumbuhan sel kulit yang baru yang lebih sihat dan bebas parut Chicken pox
 • Melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End products) pada kulit

Dengan itu, parut Chicken pox akan lebih cepat pudar dan hilang.

2. Vita E Plus

Vita E Plus

Kandungan vitamin E yang kaya dengan antioksida ini boleh bertindak sebagai agen pemudar parut yang berkesan.

Selain untuk dimakan, kapsul Vita E Plus ini boleh dipecahkan dan disapu pada bahagian parut Chicken pox untuk kesan yang lebih cepat. Parut akan lebih cepat hilang jika lebih kerap vitamin E disapu pada bahagian yang terlibat.

3. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP

ESP merupakan Sumner protein berasaskan soya yang bertindak memperbaiki tisu kulit pada bahagian parut dengan tisu kulit yang lebih baharu, sihat dan bebas parut. Pengambilan ESP secara kerap dan konsisten sangat membantu untuk parut pada kulit pudar dan hilang dengan lebih cepat.

4. Sustained Release Vita C Plus

Vitamin C sangat terkenal dengan vitamin cantik yang baik untuk kesihatan kulit. Pengambilan vitamin C yang bersifat antioksida ini bertindak menghasilkan kolagen dan menghalang penghasilan pigmen oleh kulit. Ini menyebabkan kulit menjadi lebih cerah dan menghalang kesan parut Chicken pox.

5. Herbal blend multipurpose cream

Herbal blend

Krim ini mengandungi ekstrak sage, horse chestnut, yarrow dan rosemary yang bersifat dingin dan bermentol. Ini sangat membantu pesakit Chicken pox dalam memberikan fungsi menghilangkan kegatalan pada kulit. Oleh itu, pesakit akan lebih kurang menggaru dan dapat mengelakkan dariĀ  menghasilkaan parut yang lebih teruk. Sage merangsang pembaharuan sel kulit dan bersifat antiseptik untuk mengelakkan kehadiran bakteria. Kandungan horse chestnut di dalam tiub krim ini juga boleh membantu mengurangkan kesan parut Chicken pox.

6. Youth Skincare

Selain produk dalaman, Shaklee juga mempunyai rangkaian produk penjagaan kulit luaran Youth yang sangat efektif bertindak memudarkan parut Chicken pox.

Ia mengandungi Radiance C+E yang mengandungi ekstrak vitamin C dan E yang paling tinggi dan sangat berkesan menghilangkan parut pada kulit.

Sila baca di sini untuk ketahui dengan lebih lanjut mengenai produk YOUTH.

Bagaimana pengguna Shaklee ini berjaya menghilangkan parut chicken pox nya? Saksikanlah..

 

Jangan biarkan Chicken pox anda meninggalkan kesan parut yang akan membuatkan anda kurang keyakinan untuk berhadapan dengan orang lain. Hilangkannya segera!

Klik di sini untuk membeli :

ATAU

Daftar ahli sekarang dan dapatkan harga ahli yang lebih murah :

Cara Cepat Hilangkan Parut Chicken Pox

ATAU

Hubungi saya untuk maklumat lanjut :

Bazilah

ID : 1251677

WhatsApp/Call/SMS : 012-6830069

Fb : Towards Quality Life

Ig : towardsqualitylife

Blog : www.tipsummi.com

Pengedar Vivix Shaklee Kuantan 012-6830069

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge