Cara Atasi Masalah Gout Dengan Selamat Dan Berkesan

Inflamasi atau keradangan pada sendi-sendi menyebabkan penghidap gout menderita kesakitan. Pengumpulan asid urik pada sendi yang banyak menjadi punca masalah gout ini. Namun, masalah gout ini boleh diatasi dengan berkesan secara semulajadi jika tahu caranya.

Gout

Pesakit gout seringkali menderita sakit pada sendi-sendi kerana berlakunya inflamasi pada sendi mereka. Ia berpunca daripada pengumpulan asid urik yang terlalu banyak di bahagian sendi. Malangnya, didapati lelaki yang berumur antara 30 hingga 50 tahun lebih berisiko tinggi untuk mendapat gout berbanding wanita. Mereka juga mungkin menderita penyakit ini seumur hidup mereka.

Ilustrasi sakit akibat gout ini seperti kristal yang nampak seakan hablur dari luar, tetapi dalamnya mencucuk seperti jarum. Pantang salah makan, pasti sakitnya berlarutan hingga berbulan-bulan.

Kristal gout

Apakah Faktor Yang Menyebabkan Gout?

1. Jantina

Walaupun wanita juga berisiko untuk mendapat gout lebih-lebih lagi setelah menopause, dilaporkan sebanyak 90% daripada pesakit gout terdiri daripada lelaki. Ada yang menyatakan ia mungkin juga kerana lelaki tidak ada haid.

2. Obesiti

Selain mengandungi banyak lemak, mereka yang obesiti atau mempunyai lebih berat badan juga berisiko mempunyai kandungan urik asid yang banyak, yang menyebabkan terjadinya gout.

3. Kesan Ubat Penyakit Lain

Ubat penyakit lain berpotensi memberi kesan meningkatkan kandungan asid urik dalam badan, seperti ubat darah tinggi, kencing manis dan kemoterapi.

4. Genetik

Dilaporkan kira-kira 25% daripada pesakit gout juga mempunyai ahli keluarga yang menghidap gout.

5. Alkohol

Pengambilan alkohol boleh mengganggu proses penyingkiran urik asid dari badan, dan ini boleh menyebabkan risiko untuk mendapat gout.

Disebabkan pemakanan merupakan faktor utama terjadinya gout, maka amat penting untuk seseorang menjaga apa yang dimakannya. Amalkan makanan tambahan yang terbaik untuk mengembalikan fungsi sistem tubuh menjadi normal.

Produk Shaklee Untuk Mengatasi Masalah Gout

Cara Atasi Gout Dengan Selamat Dan Berkesan

1. Vivix

Ramuan vivix yang unik memberikan kuasa antioksidan yang tinggi dan bertindak merendahkan kandungan asid urik dalam badan yang menjadi punca terjadinya gout.

Empat kandungan utama Vivix iaitu Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum cuspidatum telah terbukti secara klinikal berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang membantu melambatkan penuaan pada tahap sellular melalui 4 mekanisme utama :

  • Melindungi dan memperbaiki sel DNA
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitokondria
  • Melambatkan pembentukkan protein AGE (Advanced Glycation End products)

Apabila sel DNA yang terlibat dengan penyakit gout diperbaharui dengan sel DNA yang lebih sihat dan bertenaga, ini dapat memperbaiki keadaan pesakit gout menjadi lebih sihat dan bertenaga, serta tidak lagi merasa sakit akibat pengumpulan asid urik yang banyak dalam badan.

2. Omega Guard

Ia mengandungi minyak ikan yang tulen di mana mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Omega guard Shaklee dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak Omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi di samping menyingkirkan bahan kimia berbahaya seperti merkuri, plumbum dan arsenik.

Omega Guard Shaklee bersifat anti radang yang boleh menghilangkan rasa sakit gout yang disebabkan keradangan. Ia boleh memelihara fungsi sendi kerana paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan dan boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan serta memelihara fungsi sendi dari masalah gout dengan berkesan.

3. Alfalfa Complex

Alfalfa complex berfungsi menyingkirkan toksin dari dalam badan dan mengurangkan kandungan asid dalam badan. Ini sangat penting buat pesakit gout yang mempunyai banyak asid urik dalam badan. Alfalfa juga bertindak mengalkalikan badan yang banyak asid dan menyebabkan badan kembali neutral serta boleh bertindak dengan normal.

4. Performance Drink

Performance drink bertindak mengekalkan elektrolit di dalam badan agar dehidrasi dapat dielakkan. Badan yang kekurangan air juga boleh menyebabkannya mendapat serangan gout. Dengan itu, pesakit gout sangat digalakkan agar minum air melebihi keperluan harian orang normal, sehingga 12-16 cawan sehari. Di sinilah Performance Drink dapat membantu, di mana ia memastikan badan sentiasa mempunyai cukup air dan mengelakkan serangan gout berlaku.

Testimoni Pengguna Shaklee :

Ayah mertua ambil vivix¬†omega oste, tapi paling konsisten ambil omega dan oste alhamdulillah dah lama tak ngadu sakit… Kalau dulu sakit je terus ke klinik inject… Tak boleh jalan. “

(Puan Fuziah)

Cara Atasi Gout Dengan Selamat Dan Berkesan

Cara Atasi Gout Dengan Selamat Dan Berkesan

Cara Atasi Gout Dengan Selamat Dan Berkesan


Cara Atasi Gout Dengan Selamat Dan Berkesan

Jika mereka boleh mendapat kesihatan yang baik dan tidak lagi diserang gout, kenapa anda perlu biarkan sakit gout terus berlarutan? Anda juga boleh jadi seperti mereka, insyaAllah. Pelaburan anda hari ini menentukan kesihatan anda akan datang. Bertindaklah segera!

Klik di sini untuk beli sekarang :

Cara Atasi Masalah Gout

ATAU
Daftar ahli sekarang dan dapatkan harga yang lebih murah :
Cara Atasi Gout Dengan Selamat Dan Berkesan
ATAU

Hubungi saya untuk pertanyaan lanjut :

Bazilah

ID : 1251677

WhatsApp/Call/SMS : 012-6830069

Instagram : towardsqualitylife

Fb Page : Towards Quality Life

Blog : www.tipsummi.com DAN www.towardsqualitylife.blogspot.com

Pengedar Vivix Shaklee Kuantan 012-6830069

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge