Cara Atasi Vertigo Dengan Berkesan dan Selamat

Seseorang yang mempunyai masalah vertigo seringkali merasa pening dan merasakan persekitarannya seakan bergerak atau berpusing secara tiba-tiba. Simptom ini menjadi lebih teruk apabila keseimbangan badan sukar dikekalkan dan menyebabkan seseorang mengalami kesukaran untuk berjalan. Kerana itulah, pesakit vertigo sangat menginginkan agar simptom vertigo yang dialami dapat hilang dengan cepat, berkesan dan selamat.

Tips Hilangkan Masalah Vertigo

Tempoh masa serangan vertigo terjadi boleh berlaku secepat beberapa saat, dan jika lebih serius boleh juga memakan masa berhari-hari sehingga mengganggu aktiviti harian seseorang. Antara gejala yang dialami pesakit vertigo adalah bunyi berdesing pada telinga, suhu badan meningkat dan pendengaran semakin berkurangan dan menghilang.

Punca Vertigo

Lazimnya vertigo berpunca dari bahagian dalam telinga yang mengalami masalah imbangan, atau terdapat masalah pada bahagian otak.

Sebab lain berlaku vertigo :

 1. Migrain; sakit yang teramat sangat pada kepala
 2. Gerakan pada kepala yang merangsang vertigo
 3. Saraf vestibular yang meradang, iaitu saraf yang masuk ke bahagian dalam telinga dan bertindak menghantar impuls atau mesej ke otak untuk mengawal keseimbangan badan
 4. Jangkitan pada bahagian dalam telinga

Setelah mengetahui punca yang menyebabkan vertigo ini, seseorang boleh mengatasinya dengan mengamalkan tips ini.

Tips Atasi Vertigo

 1. Lakukan senaman mudah bagi mengimbangkan badan.
 2. Tinggikan sedikit kepala dengan bantal ketika tidur.
 3. Jangan terus bangun dari katil dengan segera, sebaliknya bangun dengan perlahan dan duduk sekejap sebelum terus berdiri.
 4. Kurangkan atau hindarkan dari membongkokkan badan ketika mengambil barang.
 5. Untuk mengambil sesuatu yang tinggi pula, elakkan memanjangkan leher.
 6. Semasa melakukan aktiviti harian, berhati-hati ketika menggerakkan kepala. Lakukannya secara perlahan-lahan.
 7. Biasakan otak anda dengan melakukan latihan yang merangsang vertigo. Namun, pastikan anda mendapatkan sokongan dan tidak terjatuh ketika melakukan latihan.

Vivix Membantu Pesakit Vertigo Menghilangkan Gejalanya Dengan Berkesan dan Selamat

Vivix merupakan revolusi terbaru dalam pemakanan polifenol dari Shaklee yang mengandungi campuran unik botani yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan eksklusif hanya untuk Shaklee.

Hasilnya, vivix mampu bertindak hingga ke peringkat sel DNA dan memelihara kesihatan otak dengan menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria. Ini dapat meningkatkan tahap tenaga dalam sel bagi mengelakkan masalah vertigo berlaku. Selain itu, vivix bertindak melambatkan pembentukkan protein AGE (Advanced Glycation End products) yang menyebabkan kerosakan tahap sellular dan boleh mengganggu keutuhan sel. Sel-sel DNA akan dilindungi daripada kerosakan dan sel DNA yang telah rosak akan diperbaiki dan diganti dengan sel DNA yang lebih sihat. Dengan itu, gejala dan masalah vertigo dapat diatasi dengan lebih selamat dan berkesan!

Testimoni Pengguna Vivix Untuk Masalah Vertigo

Cara Atasi Vertigo

Cara Atasi Vertigo

Masalah vertigo atau pening yang luar biasa sehingga berpusing-pusing ini sangat mengganggu rutin harian pesakit. Jadi, amatlah perlu untuk atasinya dengan segera.

Klik di sini untuk membeli :Cara Atasi Vertigo

ATAU

Daftar ahli sekarang dan dapatkan harga yang lebih jimat :

ATAU

Terus hubungi saya untuk maklumat lanjut :

BAZILAH

WhatsApp/Call/SMS : 012-6830069

Fb : Towards Quality Life

Ig : towardsqualitylife

Blog : www.tipsummi.com DAN www.towardsqualitylife.blogspot.com

ID :1251677

Pengedar Shaklee Kuantan 012-6830069

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge