Tips Kurus Dengan Detoks Agar Tidak Mudah Gemuk Kembali

Kita sering mengimpikan badan yang kurus langsing persis model tetapi harapan tersebut hanya terhenti sekerat jalan apabila sudah berusaha untuk kurus dan telah pun kurus buat sementara waktu, tetapi kemudian dengan cepat kembali gemuk semula. Cepat sahaja berat badan naik semula. Sudah cuba pelbagai produk tetapi kesannya hanyalah sementara.

Tips Kurus Dengan Mudah Agar Tidak Mudah Kurus Kembali

Apa masalahnya di sini?

Masalahnya adalah, badan anda terdapat banyak toksin dan anda tidak melakukan detoks sebelum ingin kurus. Mari ikuti tips kurus dengan detoks ini agar badan tidak mudah gemuk kembali selepas kurus.

Apakah itu toksin?

Toksin merupakan racun atau bahan kimia berbahaya yang boleh memberi kesan buruk kepada struktur dan fungsi sel badan. Agak mustahil untuk kita mengelak dari terkena toksin ini kerana ia berada di mana-mana. Ia ada di dalam makanan yang kita makan, minuman yang kita minum, dan juga udara yang kita sedut!

Jangan main-main dengan toksin ini, kerana ia boleh menyebabkan migrain, tumor, dan lebih parah lagi, ia juga boleh menyebabkan kanser! Hampir 90% daripada kes penyakit yang dirujuk mendapati ia berpunca daripada toksin yang berlebihan di dalam tubuh. Jadi, perkara pertama yang perlu dilakukan oleh kita semua adalah menyingkirkan toksin ini dari badan kita.

Mati kita kenali dahulu apakah simptom atau gejala yang dialami apabila terdapat banyak toksin yang berlebihan di dalam badan.

Simptom Masalah Toksin Berlebihan Dalam Badan :

 • Selalu keletihan dan kepenatan
 • Mempunyai badan yang berbau
 • Mengalami masalah jerawat
 • Sembelit
 • Mulut berbau busuk
 • Sering mengalami sakit kepala

Lebih membahayakan, toksin di dalam tubuh yang berlebihan bukan hanya boleh menyebabkan gejala di atas, malah boleh menjadi racun dan merosakkan sistem badan. Ini menimbulkan pelbagai penyakit lain lagi. Jadi, amat mustahak untuk sesaorang menyingkirkan toksin yang berlebihan ini keluar segera dari tubuh.

Bagaimana cara yang paling berkesan untuk mengatasi masalah toksin yang berlebihan dalam tubuh ini?

Caranya adalah dengan DETOKS.

Apa itu DETOKS?

Detoks (detox) atau nama panjangnya detoksifikasi adalah proses pembersihan badan daripada semua racun dan kotoran yang telah lama berada dalam badan kita. Detoks adalah berkaitan dengan masalah toksin yang berlebihan di dalam tubuh badan.

Apakah manfaat DETOKS?

 1. Racun dan toksin dalam tubuh dapat disingkirkan
 2. Sistem pencernaan berjalan dengan lebih lancar
 3. Sistem pertahanan badan lebih kuat
 4. Badan lebih cergas dan tenaga bertambah
 5. Otak lebih cergas dan lebih mudah fokus
 6. Organ dapat bekerja dengan optima
 7. Pembakaran lemak dan kalori lebih lancar
 8. Berpeluang mendapat bentuk tubuh idaman
 9. Kurang risiko mendapat penyakit
 10. Proses penuaan dapat dilambatkan
 11. Rambut lebih sihat dan kuat
 12. Kulit lebih sihat dan cantik
 13. Kurang risiko mendapat jerawat

Uniknya badan kita Allah jadikan telah pun mempunyai sistem detoks yang tersendiri iaitu melalui organ usus, ginjal dan hati. Namun, kita perlu membantu meningkatkan fungsi organ-organ tersebut agar proses detoksifikasi berjalan dengan lebih lancar dan mudah. Antara cara untuk membantu organ ini menjalankan prosesnya dengan berkesan adalah dengan memberikannya nutrisi yang mencukupi.

Nutrisi ini boleh didapati daripada makanan harian kita. Tetapi, cara termudah adalah dengan mengambil supplemen. Shaklee mempunyai beberapa produk yang membantu proses detoks ini.

Apakah Produk Shaklee Yang Boleh Membantu Proses Detoksifikasi?

1) Alfalfa Complex

Ia bertindak sebagai agen detoks seluruh badan dengan membantu membuang lemak dan kolesterol di dalam badan. Kajian klinikal telah membuktikan bahawa penggunaan Alfalfa complex dalam jangka masa yang lama boleh menyingkirkan lemak, mengurangkan tahap kolesterol jahat di dalam badan, memelihara kesihatan jantung dan mengurangkan risiko terkena strok. Di samping itu, ia juga berfungsi mencuci darah, hati dan juga usus bagi memastikan sistem badan berjalan lancar.

Sesetengah kesan bertambahnya toksin dalam badan adalah masalah bau badan. Alfalfa boleh membantu menghilangkan masalah bau badan ini.

Pengambilan Alfalfa Complex hendaklah disertakan dengan meminum air kosong yang banyak untuk melancarkan proses penyingkiran bahan kumuh.

2) Herb-Lax

Ia juga adalah agen detoks yang terbaik dalam menggalakkan pembersihan usus dengan lembut. Usus akan dirangsang agar proses pembersihannya dapat dipercepatkan.

Selain itu, masalah sembelit juga dapat diatasi dengan Herb-lax kerana ia membantu badan menyingkirkan najis yang telah lama berada di dalam tubuh.

Perut yang buncit akibat makan berlebihan juga dapat diatasi dengan mengambil Herb-lax, asalkan mengikut aturan yang betul.

3) DTX Complex

DTX Complex berkesan sebagai agen detoks hati dengan melindungi hati daripada racun, toksin dan bahan kimia lain. Apabila badan mengandungi tinggi kandungan toksin, badan tidak dapat menyerap nutrien dengan baik. Di sinilah DTX Complex membantu kerana ia boleh membantu badan menyerap zat besi dengan baik.

Selain itu, DTX Complex bertindak melambatkan pembentukan toksin dalam badan. Ia juga boleh bertindak sebagai julap lembut, jadi individu yang bermasalah sembelit digalakkan untuk mengambilnya.

4) Peppermint Ginger Plus

Ia bertindak melegakan senak perut, gastrik, loya, mabuk laut, sendawa dan masalah penghadaman yang lain.

5) Vivix

Ia mengandungi antioksidan yang tinggi dan merupakan supplemen anti-penuaan yang terbaik. Vivix bertindak mengawal kerosakkan DNA dan pengawalan genetik, selain  menghasilkan tenaga untuk menambah kecekapan mitokondria. Dengan ini, fungsi sel akan dapat dipertingkatkan.

Vivix juga boleh melambatkan pembentukan protein AGE di mana AGE menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel. Vivix merupakan agen detoks yang terbaik dalam produk Shaklee.

Selepas seseorang melakukan detoks, tubuh badannya akan berasa lebih ringan, masalah tidur dapat diperbaiki, badan menjadi semakin bertenaga dan sihat, kulit kusam bertambah berseri dan masalah berat badan juga dapat diatasi.

Mari kita lihat pula apa kata pengguna Set Detoks Shaklee..

Set Detox Shaklee

Set Detox Shaklee

Seringkali kita dengar, mudah untuk mencapai kejayaan, tapi sukar untuk kekalkannya. Begitu juga dengan kejayaan untuk kurus. Ramai yang boleh kuruskan badan, tetapi tidak ramai yang boleh kekal kurus setelah gemuk. Sekiranya anda mempunyai masalah ini, anda sepatutnya telah tahu cara untuk mengatasinya setelah membaca artikel ini. Detoks badan segera!

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan.

Bazilah

WhatsApp/Call/SMS : 012-6830069

Fb : Towards Quality Life

Ig : towardsqualitylife

Blog : www.tipsummi.com DAN www.towardsqualitylife.blogspot.com

Pengedar Shaklee Kuantan

You may also like

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge