Tips Hilangkan Masalah Eye Bag Tanpa Perlu Bedah Atau Suntik

Eye bag adalah keadaan sedikit bengkak pada mata yang biasa berlaku seiring dengan pertambahan usia. Semakin berusia, tisu di sekeliling mata, termasuklah otot yang menyokong kelopak mata semakin lemah. Lemak yang selalunya menyokong mata boleh bergerak ke bahagian bawah mata, menyebabkannya sedikit membengkak. Cecair juga mungkin berkumpul di kawasan bawah mata, menambahkan lagi bengkaknya.
Eye bag biasanya hanya masalah luaran yang jarang menjadi tanda kepada masalah kesihatan yang serius. Namun, kerana penampilan amat penting bagi seseorang, dalam entri ini saya kongsikan cara hilangkan eye bag dengan selamat dan berkesan tanpa perlu pembedahan atau suntikan. 
Tetapi sebelum itu, berhati-hati dengan perkara yang boleh membuatkan eye bag menjadi lebih teruk, iaitu :
  • Pengumpulan cecair selepas bangun pagi atau selepas makan makanan yang masin
  • Kurang tidur
  • Alergi
  • Merokok

Cara Hilangkan Eye Bag Dengan Selamat

1. Kawal alergi

Elakkan dari mengambil sesuatu yang boleh menyebabkan alergi pada anda kerana alergi menyebabkan eye bag bertambah teruk.

2. Kurangkan garam dalam makanan

Garam bukan hanya boleh menyebabkan penyakit tekanan darah tinggi, malah boleh mengakibatkan pengumpulan cecair yang menyebabkan bengkak di sekitar mata. 

3. Urutan ringan pada muka

Urutan adalah cara untuk mengurangkan tanda penuaan dengan melancarkan peredaran darah di sekitar muka dan mengurangkan kesan eye bag. Gunakan tekanan ringan dan urut muka dari bahagian bawah ke atas.

4. Posisi tidur yang betul

Tidur terlentang boleh mengelakkan graviti dari menyebabkan cecair berkumpul di kawasan sekitar mata. Pastikan anda dapat tidur yang cukup dan selesa.

5. Tanggalkan mekap sebelum tidur

Sebelum tidur, pastikan bahawa semua mekap ditanggalkan bagi mengelakkan iritasi terutamanya pada bahagian sekitar mata, menyebabkannya menjadi bengkak.

6. Cuba cold compress dan timun

Cuba kenakan cold compress pada bawah mata yang bengkak untuk mengurangkan bengkak dan menyegarkan mata. Anda boleh menggunakan hujung sudu besi yang sejuk atau hirisan timun yang sejuk.

7. Gunakan krim mata yang semulajadi

Oleh kerana penuaan menyebabkan kulit dehidrasi akibat kurang kolagen, amat penting untuk mengekalkan kelembapan kulit. Penggunaan lavender dan lemon essential oil dan aloe vera sebagai ‘krim’ turut membantu mengurangkan inflamasi dan membantu memperbaharui sel kulit.

8. Makan makanan yang mempunyai banyak kolagen

Kolagen adalah protein yang paling banyak dalam badan kita. Ia terdapat pada otot, tulang, kulit dan tendon. Ia memberikan kulit kita elastisiti dan menggantikan sel kulit mati. Semakin berusia, penghasilan kolagen makin berkurang. Jadi, pengambilan kolagen membantu kulit nampak lebih tegang, dan membantu kulit diperbaharui dan diperbaiki secara semulajadi.

Produk Shaklee Yang Membantu Menghilangkan Masalah Eye Bag


Shaklee mempunyai rangkaian produk dari dalam yang membantu badan mendapatkan nutrisi yang terbaik, dan juga luaran bagi menghilangkan masalah eye bag dengan selamat dan lebih optimum.
A) Produk Dari Dalam
1. Shaklee Collagen Powder
Collagen Shaklee

Oleh kerana kekurangan kolagen dalam badan menjadi salah satu punca penghasilan sel kulit mati yang lebih banyak seiring usia, pengambilan Collagen Shaklee powder ini dapat membantu menambah kandungan kolagen dalam badan seterusnya memastikan kulit nampak lebih awet muda dan eye bag makin hilang.
Diperbuat daripada khazanah alam semula jadi seperti ekstrak biji Camelia Japonica, Pfaffia, kekerang, kolagen ikan, Lactobacillus acidophilus, vitamin B dan C menjadikan Shaklee Collagen Powder lebih mudah diserap oleh badan dan membantu melembapkan lagi kulit. 
2. Vivix

 Vivix Shaklee


Vivix yang kaya dengan polifenol merupakan antioksidan yang bertindak sehingga ke peringkat sellular DNA memperbaiki sel, menambah tenaga sel dan melambatkan penuaan sel. Baca dengan lebih lanjut mengenai khasiat vivix di sini.

Pengambilan vivix secara konsisten membantu menjadikan kulit lebih awet muda dan eye bag semakin hilang kerana sel kulit sentiasa diperbaharui.

3. Sustained Release Vita C Plus

 Vitamin C ShakleeMengandungi 500 mg kandungan vitamin C yang terkenal untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Vitamin C membantu mempercepatkan penghasilan kolagen dalam badan di samping mengelakkan pigmentasi berlaku pada wajah dan menjadikan kulit lebih cerah. Dengan itu, eye bag juga makin berkurang.

Formulasi sustained release pada Vita C Plus Shaklee ini memastikan vitamin C yang larut air dirembeskan secara perlahan-lahan secara optimum, sesuai dengan keperluan sistem badan. Apabila penyerapan yang optimum berlaku, kesan yang positif boleh didapati dengan lebih cepat.

4. Energizing Soy Protein (ESP)

 ESP Shaklee

ESP merupakan protein kacang soya yang bertindak membaiki tisu-tisu kulit yang rosak dan memperbaharuinya. Dengan itu, kulit wajah akan kelihatan lebih segar dan cantik. Eye bag akan semakin berkurang kerana terhasil tisu kulit yang baru yang lebih sihat.

Penggunaan keempat-empat produk untuk dalaman eye bag semakin berkurang dalam masa yang singkat secara semulajadi dan selamat.


B) Dari luar

Rangkaian Youth Skin Care

 Youth Shaklee
Istimewanya produk kecantikan kulit YOUTH ini berbanding lambakan produk di pasaran adalah ia mengambil masa selama 8 tahun untuk dikaji secara terperinci bagi memastikan ia betul-betul berkesan dengan cepat tetapi selamat. Ia sedang dalam usaha mendapatkan 8 paten, di mana tiada satu pun syarikat lain yang boleh membuat produk sepertinya.

Ia bebas 2500 bahan kimia berbahaya dan 1500 bahan cemar yang kebanyakannya terdapat dalam skincare produk lain. Tidak terdapat unsur haiwan di dalam produknya, bahkan 100% vegan dan bebas gluten.

100% ujian klinikal yang dijalankan mendapati ia berkesan menjadikan kulit lebih muda, malah 2/3 daripada mereka yang diuji mendapati kulit mereka 10 tahun kelihatan lebih muda. Ia juga kaya dengan nutrien anti penuaan yang berupaya menganjalkan kulit dan menghilangkan kedutan. Boleh baca mengenai item yang terdapat dalam set YOUTH di sini.

Antara testimoni pengguna YOUTH..
 Kedutan tepi mata makin pudar
Kedutan tepi mata dan eye bag makin pudar

 Youth Skincare Shaklee
Muka yang berlubang semakin pulih

Eye bag semakin hilang dan kulit semakin licin
Jerawat semakin pulih dan kulit lebih licin

Kesimpulannya, penjagaan dalaman dan luaran amat penting bagi mengatasi masalah eye bag dengan cepat, berkesan dan selamat. Yang paling penting adalah anda mendapatkan produk berkualiti tinggi yang terbukti benar-benar selamat, walaupun diambil dalam satu jangka masa yang panjang.

Hubungi saya segera untuk mendapatkan produk ini sekarang, atau ingin bertanya dengan lebih lanjut.

Bazilah
012-6830069
ID : 1251677

 Pengedar Shaklee

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge