Tips Dapatkan Tona Kulit Sekata Dengan Selamat

Kulit muka bercapuk dan tona kulit tidak sekata seringkali menghalang seseorang kelihatan lebih cantik, dan mungkin akan mengurangkan keyakinan seseorang untuk berhadapan dengan khalayak ramai. Jangan mudah putus asa, kerana setiap masalah ada jalan penyelesaiannya.
Sebelum saya berkongsi tips untuk mendapatkan tona kulit yang sekata, adalah lebih baik kita ketahui punca tona kulit tidak sekata.

Punca Tona Kulit Tidak Sekata

  • Kerosakan kulit akibat sinaran UV
  • Dehidrasi
  • Gaya hidup yang tidak sihat
  • Penuaan semulajadi
  • Peredaran darah yang tidak lancar
  • Ketidakseimbangan hormon

Tips Dapatkan Tona Kulit Sekata 

1. Elakkan terkena sinaran matahari

Seboleh mungkin elakkan diri dari terkena sinaran matahari dalam jangka masa yang lama. Pastikan anda memakai pelindung atau sunblock setiap kali keluar.


2. Minum banyak air

Setiap hari kita disarankan meminum 8 gelas air untuk mengelakkan dehidrasi. Ia juga membantu kita mendapatkan kulit yang sihat dan tona kulit yang sekata.

3. Amalkan gaya hidup sihat

Ini termasuklah mengamalkan makanan yang seimbang dan bersenam bagi melancarkan peredaran darah. 
4. Perbanyakkan makanan yang tinggi antioksidan
Makanan yang kaya antioksidan akan melindungi sel dari kerosakan akibat pengoksidaan dan memelambatkan proses penuaan. Perbanyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran kerana mereka mengandungi banyak kandungan antikoksidan.


Produk Shaklee Yang Membantu Dapatkan Tona Kulit Sekata Dengan Selamat

Shaklee mempunyai rangkaian produk dari dalam yang membantu badan mendapatkan nutrisi yang terbaik, dan juga luaran bagi memastikan tona kulit sekata  dengan selamat dan lebih optimum.
A) Produk Dari Dalam
1. Shaklee Collagen Powder
Collagen Shaklee
Diperbuat daripada khazanah alam semula jadi seperti ekstrak biji Camelia Japonica, Pfaffia, kekerang, kolagen ikan, Lactobacillus acidophilus, vitamin B dan C menjadikan Shaklee Collagen Powder lebih mudah diserap oleh badan dan membantu melembapkan lagi kulit. Kulit yang lembap akan menjadikan tona kulit lebih sekata dan nampak lebih awet muda.
2. Vivix

 Vivix Shaklee


Vivix yang kaya dengan polifenol merupakan antioksidan yang bertindak sehingga ke peringkat sellular DNA memperbaiki sel, menambah tenaga sel dan melambatkan penuaan sel. Baca dengan lebih lanjut mengenai khasiat vivix di sini.

Pengambilan vivix secara konsisten membantu menjadikan kulit lebih awet muda dan membantu mendapatkan tona kulit yang sekata. 

3. Sustained Release Vita C Plus

 Vitamin C ShakleeMengandungi 500 mg kandungan vitamin C yang terkenal untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Vitamin C membantu mempercepatkan penghasilan kolagen dalam badan di samping mengelakkan pigmentasi berlaku pada wajah dan menjadikan kulit lebih cerah dengan tinatona yang sekata.

Formulasi sustained release pada Vita C Plus Shaklee ini memastikan vitamin C yang larut air dirembeskan secara perlahan-lahan secara optimum, sesuai dengan keperluan sistem badan. Apabila penyerapan yang optimum berlaku, kesan yang positif boleh didapati dengan lebih cepat.

4. Energizing Soy Protein (ESP)

 ESP Shaklee

ESP merupakan protein kacang soya yang bertindak membaiki tisu-tisu kulit yang rosak dan memperbaharuinya. Dengan itu, kulit wajah akan kelihatan lebih segar dan cantik dengan tinatona yang sekata.

Masalah ketidakseimbangan hormon juga boleh di atasi dengan mengambil GLA complex yang berupaya menstabilkan hormon dalam badan, seterusnya mencantikkan kulit.

Penggunaan keempat-empat produk untuk dalaman ini memastikan liang pori di muka semakin mengecil dalam masa yang singkat secara semulajadi dan selamat.


B) Dari luar

Rangkaian Youth Skin Care

 Youth Shaklee
Istimewanya produk kecantikan kulit YOUTH ini berbanding lambakan produk di pasaran adalah ia mengambil masa selama 8 tahun untuk dikaji secara terperinci bagi memastikan ia betul-betul berkesan dengan cepat tetapi selamat. Ia sedang dalam usaha mendapatkan 8 paten, di mana tiada satu pun syarikat lain yang boleh membuat produk sepertinya.

Ia bebas 2500 bahan kimia berbahaya dan 1500 bahan cemar yang kebanyakannya terdapat dalam skincare produk lain. Tidak terdapat unsur haiwan di dalam produknya, bahkan 100% vegan dan bebas gluten.

100% ujian klinikal yang dijalankan mendapati ia berkesan menjadikan kulit lebih muda, malah 2/3 daripada mereka yang diuji mendapati kulit mereka 10 tahun kelihatan lebih muda. Ia juga kaya dengan nutrien anti penuaan yang berupaya menganjalkan kulit dan menghilangkan kedutan. Boleh baca mengenai item yang terdapat dalam set YOUTH di sini.

Antara testimoni pengguna YOUTH..

 Youth Skincare Shaklee
Muka yang berlubang semakin pulih
 Skincare Youth Shaklee
Jerawat semakin pudar
 Skincare Youth Shaklee
Liang pori semakin mengecil

Liang pori mengecil dan kulit lebih licin

Liang pori mengecil

Jerawat semakin pulih dan kulit lebih licin

Kesimpulannya, penjagaan dalaman dan luaran amat penting bagi mendapatkan tona kulit yang sekata dengan cepat, berkesan dan selamat. Yang paling penting adalah anda mendapatkan produk berkualiti tinggi yang terbukti benar-benar selamat, walaupun diambil dalam satu jangka masa yang panjang.

Hubungi saya segera untuk mendapatkan produk ini sekarang, atau ingin bertanya dengan lebih lanjut.

Bazilah
012-6830069
ID : 1251677

 Pengedar Shaklee

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge