Petua Rawat Kulit Muka Kusam Dengan Selamat Dan Semulajadi

Kulit muka kusam adalah salah satu masalah penjagaan kulit yang paling biasa. Apabila bercakap mengenai kulit muka yang kusam, umumnya ia merujuk kepada kulit yang tidak berseri seperti kulit yang muda dan sihat. Tona kulit yang kusam sering digunakan untuk menggambarkan isu berkaitan seperti tekstur atau tona kulit yang tidak sekata. 
Kulit muka kusam lazimnya disebabkan oleh peredaran darah yang lemah. Antara faktor yang menyebabkan kulit kusam adalah dehidrasi dan diet yang tidak seimbang. Secara amnya, segala perkara yang menghalang kulit mendapat oksigen dan nutrien akan menyebabkan kulit muka kelihatan kusam dan tidak bermaya. Ia juga merupakan tanda awal penuaan, kerana pembaharuan kulit berkurangan sekitar 7% setiap 10 tahun.

Petua Rawat Kulit Muka Kusam Secara Semulajadi

1. Minum air secukupnya.
2. Makan makanan yang seimbang dan dapatkan nutrien yang secukupnya.
3. Cuci muka 2 hingga 3 kali sehari, tetapi tidak terlalu kerap.
4. Tidur dengan cukup, kalau boleh 8 jam sehari supaya mendapat rehat yang cukup.
5. Senaman ringkas sekurang-kurangnya seminggu sekali. 
6. Pastikan kulit sentiasa lembap dan pakai pelindung muka (sunblock) setiap kali ingin melakukan aktiviti luar yang terdedah kepada cahaya matahari.
7. Banyakkan makan sayur dan buah kerana mengandungi antioksidan.
8. Gunakan terapi wap air panas untuk membersihkan kotoran dan minyak yang menyumbat liang pori muka. 
9. Memakai masker putih telur dan madu agar kulit lebih berseri.

Bagaimana Produk Shaklee Membantu Merawat Kulit Muka Yang Kusam Dengan Selamat Dan Semulajadi?

Shaklee mempunyai rangkaian produk dari dalam yang membantu badan mendapatkan nutrisi semulajadi yang terbaik, dan juga luaran bagi membantu merawat kulit muka yang kusam dengan selamat dan lebih optimum.
A) Produk Dari Dalam
1. Shaklee Collagen Powder
Collagen Shaklee

Oleh kerana kekurangan kolagen dalam badan menjadi salah satu punca penghasilan sel kulit mati yang lebih banyak seiring usia, pengambilan Collagen Shaklee powder ini dapat membantu menambah kandungan kolagen dalam badan seterusnya memastikan kulit nampak lebih awet muda dan merawat kulit muka yang kusam. 
Diperbuat daripada khazanah alam semula jadi seperti ekstrak biji Camelia Japonica, Pfaffia, kekerang, kolagen ikan, Lactobacillus acidophilus, vitamin B dan C menjadikan Shaklee Collagen Powder lebih mudah diserap oleh badan dan membantu melembapkan lagi kulit. 
2. Vivix

 Vivix Shaklee


Vivix yang kaya dengan polifenol merupakan antioksidan yang bertindak sehingga ke peringkat sellular DNA memperbaiki sel, menambah tenaga sel dan melambatkan penuaan sel. Baca dengan lebih lanjut mengenai khasiat vivix di sini.

Pengambilan vivix secara konsisten membantu menjadikan kulit lebih awet muda dan tidak kusam kerana sel kulit sentiasa diperbaharui.

3. Sustained Release Vita C Plus

 Vitamin C ShakleeMengandungi 500 mg kandungan vitamin C yang terkenal untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Vitamin C membantu mempercepatkan penghasilan kolagen dalam badan di samping mengelakkan pigmentasi berlaku pada wajah dan menjadikan kulit lebih cerah. Dengan itu, kulit kusam juga dapat dikurangkan dan menjadi lebih segar.

Formulasi sustained release pada Vita C Plus Shaklee ini memastikan vitamin C yang larut air dirembeskan secara perlahan-lahan secara optimum, sesuai dengan keperluan sistem badan. Apabila penyerapan yang optimum berlaku, kesan yang positif boleh didapati dengan lebih cepat.

4. Energizing Soy Protein (ESP)

 ESP Shaklee

ESP merupakan protein kacang soya yang bertindak membaiki tisu-tisu kulit yang rosak dan memperbaharuinya. Dengan itu, kulit wajah akan kelihatan lebih segar dan cantik. Kulit kusam akan menjadi bertambah berseri kerana terhasil tisu kulit yang baru yang lebih sihat.

Penggunaan keempat-empat produk untuk dalaman ini memastikan masalah kulit kudankusam dapat diatasi dengan lebih cepat secara semulajadi dan selamat.


B) Dari luar

Rangkaian Youth Skin Care

 Youth Shaklee
Istimewanya produk kecantikan kulit YOUTH ini berbanding lambakan produk di pasaran adalah ia mengambil masa selama 8 tahun untuk dikaji secara terperinci bagi memastikan ia betul-betul berkesan dengan cepat tetapi selamat. Ia sedang dalam usaha mendapatkan 8 paten, di mana tiada satu pun syarikat lain yang boleh membuat produk sepertinya.

Ia bebas 2500 bahan kimia berbahaya dan 1500 bahan cemar yang kebanyakannya terdapat dalam skincare produk lain. Tidak terdapat unsur haiwan di dalam produknya, bahkan 100% vegan dan bebas gluten.

100% ujian klinikal yang dijalankan mendapati ia berkesan menjadikan kulit lebih muda, malah 2/3 daripada mereka yang diuji mendapati kulit mereka 10 tahun kelihatan lebih muda. Ia juga kaya dengan nutrien anti penuaan yang berupaya menganjalkan kulit dan menghilangkan kedutan. Boleh baca mengenai item yang terdapat dalam set YOUTH di sini.

Antara testimoni pengguna YOUTH..
 Kedutan tepi mata makin pudar
Kedutan tepi mata makin pudar

 Youth Skincare Shaklee
Muka yang berlubang semakin pulih
 Skincare Youth Shaklee
Jerawat semakin pudar
 Skincare Youth Shaklee
Liang pori semakin mengecil

Liang pori mengecil dan kulit lebih licin

Liang pori mengecil

Jerawat semakin pulih dan kulit lebih licin

Kesimpulannya, penjagaan dalaman dan luaran amat penting bagi mengatasi masalah kulit muka kusam dengan cepat, berkesan dan selamat. Yang paling penting adalah anda mendapatkan produk berkualiti tinggi yang terbukti benar-benar selamat, walaupun diambil dalam satu jangka masa yang panjang.

Hubungi saya segera untuk mendapatkan produk ini sekarang, atau ingin bertanya dengan lebih lanjut.

Bazilah
012-6830069
ID : 1251677

 Pengedar Shaklee

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge