Cara Untuk Kecilkan Liang Pori Di Muka Dengan Selamat Dan Berkesan

Liang pori yang besar seringkali menjadi masalah bagi mereka yang ingin kelihatan cantik. Liang pori adalah lubang kecil pada permukaan kulit yang berfungsi merembeskan minyak. Liang pori kelihatan lebih ketara pada kawasan yang menghasilkan lebih banyak minyak, seperti hidung dan dahi. 

Seluruh badan sebenarnya mempunyai liang-liang tetapi lebih kecil daripada yang terdapat di muka dan fungsinya adalah untuk mengeluarkan peluh. Jika anda mempunyai liang pori di wajah yang lebih besar, jangan risau kerana saya akan kongsikan cara untuk kecilkan liang lori di muka dengan selamat dan berkesan.

Tapi sebelum itu, eloklah kita ketahui sebab liang pori lebih besar.

Kenapa Liang Pori Lebih Besar?

1. Faktor genetik – Tona kulit yang lebih gelap biasanya mempunyai liang pori yang lebih besar daripada mereka yang berkulit lebih cerah.

2. Jenis kulit – Kulit yang jenis berminyak mempunyai liang pori yang lebih besar daripada kulit kering kerana mereka menghasilkan lebih banyak minyak.

3. Sebum yang terperangkap

4. Pendedahan kepada cahaya matahari

5. Penghasilan lebih banyak sel kulit mati


Setelah kita ketahui sebab liang pori di wajah kelihatan besar, barulah mudah untuk kita ketahui cara terbaik untuk kecilkan liang pori di muka.
Secara amnya, kita perlu pastikan :
  • kulit kita bertambah cerah
  • kulit kita sentiasa lembap bagi mengelakkannya jadi berminyak
  • muka sentiasa dibersihkan agar sebum tidak terperangkap
  • kulit kita mendapat perlindungan dari cahaya matahari dengan memakai sunblock
  • mengurangkan sel kulit mati dengan mengamalkan antioksidan 

Bagaimana Shaklee Boleh Membantu Untuk Mengecilkan Liang Pori Di Muka Dengan Selamat Dan Berkesan?


Shaklee mempunyai rangkaian produk dari dalam yang membantu badan mendapatkan nutrisi yang terbaik, dan juga luaran bagi mengecilkan liang pori di muka  dengan selamat dan lebih optimum.
A) Produk Dari Dalam
1. Shaklee Collagen Powder
Collagen Shaklee

Oleh kerana kekurangan kolagen dalam badan menjadi salah satu punca penghasilan sel kulit mati yang lebih banyak seiring usia, pengambilan Collagen Shaklee powder ini dapat membantu menambah kandungan kolagen dalam badan seterusnya memastikan kulit nampak lebih awet muda.
Diperbuat daripada khazanah alam semula jadi seperti ekstrak biji Camelia Japonica, Pfaffia, kekerang, kolagen ikan, Lactobacillus acidophilus, vitamin B dan C menjadikan Shaklee Collagen Powder lebih mudah diserap oleh badan dan membantu melembapkan lagi kulit. Kulit yang lembap akan mengurangkan risiko penghasilan minyak yang lebih banyak lalu dapat mengecilkan liang pori di muka.
2. Vivix

 Vivix Shaklee


Vivix yang kaya dengan polifenol merupakan antioksidan yang bertindak sehingga ke peringkat sellular DNA memperbaiki sel, menambah tenaga sel dan melambatkan penuaan sel. Baca dengan lebih lanjut mengenai khasiat vivix di sini.

Pengambilan vivix secara konsisten membantu menjadikan kulit lebih awet muda dan liang pori semakin mengecil kerana sel kulit sentiasa diperbaharui.

3. Sustained Release Vita C Plus

 Vitamin C ShakleeMengandungi 500 mg kandungan vitamin C yang terkenal untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Vitamin C membantu mempercepatkan penghasilan kolagen dalam badan di samping mengelakkan pigmentasi berlaku pada wajah dan menjadikan kulit lebih cerah. Dengan itu, liang pori di muka juga akan lebih mengecil.

Formulasi sustained release pada Vita C Plus Shaklee ini memastikan vitamin C yang larut air dirembeskan secara perlahan-lahan secara optimum, sesuai dengan keperluan sistem badan. Apabila penyerapan yang optimum berlaku, kesan yang positif boleh didapati dengan lebih cepat.

4. Energizing Soy Protein (ESP)

 ESP Shaklee

ESP merupakan protein kacang soya yang bertindak membaiki tisu-tisu kulit yang rosak dan memperbaharuinya. Dengan itu, kulit wajah akan kelihatan lebih segar dan cantik. Liang pori di muka akan semakin mengecil kerana kurang penghasilan sel kulit mati.

Penggunaan keempat-empat produk untuk dalaman ini memastikan liang pori di muka semakin mengecil dalam masa yang singkat secara semulajadi dan selamat.


B) Dari luar

Rangkaian Youth Skin Care

 Youth Shaklee
Istimewanya produk kecantikan kulit YOUTH ini berbanding lambakan produk di pasaran adalah ia mengambil masa selama 8 tahun untuk dikaji secara terperinci bagi memastikan ia betul-betul berkesan dengan cepat tetapi selamat. Ia sedang dalam usaha mendapatkan 8 paten, di mana tiada satu pun syarikat lain yang boleh membuat produk sepertinya.

Ia bebas 2500 bahan kimia berbahaya dan 1500 bahan cemar yang kebanyakannya terdapat dalam skincare produk lain. Tidak terdapat unsur haiwan di dalam produknya, bahkan 100% vegan dan bebas gluten.

100% ujian klinikal yang dijalankan mendapati ia berkesan menjadikan kulit lebih muda, malah 2/3 daripada mereka yang diuji mendapati kulit mereka 10 tahun kelihatan lebih muda. Ia juga kaya dengan nutrien anti penuaan yang berupaya menganjalkan kulit dan menghilangkan kedutan. Boleh baca mengenai item yang terdapat dalam set YOUTH di sini.

Antara testimoni pengguna YOUTH..

 Youth Skincare Shaklee
Muka yang berlubang semakin pulih
 Skincare Youth Shaklee
Jerawat semakin pudar
 Skincare Youth Shaklee
Liang pori semakin mengecil

Liang pori mengecil dan kulit lebih licin

Liang pori mengecil

Jerawat semakin pulih dan kulit lebih licin

Kesimpulannya, penjagaan dalaman dan luaran amat penting bagi mendapatkan liang pori yang lebih kecil dengan cepat, berkesan dan selamat. Yang paling penting adalah anda mendapatkan produk berkualiti tinggi yang terbukti benar-benar selamat, walaupun diambil dalam satu jangka masa yang panjang.

Hubungi saya segera untuk mendapatkan produk ini sekarang, atau ingin bertanya dengan lebih lanjut.

Bazilah
012-6830069
ID : 1251677

 Pengedar Shaklee

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge