Cara Memilih Produk Penjagaan Kulit Yang Selamat Jaminan 100% Berkesan

Lambakan produk penjagaan kulit yang menjamin putih dalam 3 hari, tetapi akhirnya lebih merosakkan kulit muka bagaikan satu sejarah hitam buat mereka yang pernah alaminya. Kini, anda sudah tidak perlu risau lagi untuk nampak cantik dengan semulajadi, kerana produk penjagaan kulit Youth Shaklee memberi jaminan selamat dan 100% berkesan, hasil kajiannya selama 8 tahun.

 

Bagaimana kita nak tahu sesuatu produk kecantikan kulit itu benar-benar selamat, sedangkan ia tidak pernah menjalani ujian klinikal dan diiktiraf oleh kerajaan? Kadang-kadang sukar juga untuk membuat keputusan yang manakah paling selamat dan berkesan. Mari kita ikuti tips memilih ini.

Tips Memilih Produk Penjagaan Kulit Yang Selamat

1. Pilih label yang dikawal selia pihak berkuasa

Terdapat label pada produk penjagaan kulit seperti ‘untuk kulit sensitif’, ‘bebas haruman’, ‘hypoallergenic’, ‘semulajadi’ tetapi ia tidak dikawal selia atau tidak mendapat pengiktirafan daripada pihak berkuasa.

 

Malah istilah ‘organik’ hanya dikawal oleh negara-negara tertentu dan ada yang membenarkan bahan kimia tertentu dan bahan-bahan sintetik digunakan dalam produk penjagaan kulit tertentu. Jadi, pastikan produk yang anda guna mempunyai label dan mendapat pengiktirafan daripada pihak berkuasa yang dipercayai.
2. Tidak mengandungi bahan yang berasal dari petroleum

Kebanyakan produk penjagaan kulit mengandungi derivatif atau bahan yang berasal dari petroleum. Contohnya seperti petroleum jelly, propylene glycol, dan polysorbates. Bahan-bahan ini digunakan kerana ia lebih murah, mudah didapati dalam kuantiti yang banyak dan boleh tahan lama.

Malangnya, bahan ini boleh meningkatkan alergi pada kulit seseorang, bersifat karsinogen yang merbahaya kerana bersifat toksin apabila digunakan terus pada kulit dan mencemarkan alam sekitar.

Oleh itu, sebolehnya elakkan produk yang mempunyai kandungan yang berasal daripada petroleum.

3. Semak bahan pengawet yang digunakan

Bahan pengawet digunakan untuk memastikan sesuatu produk boleh tahan lebih lama. Ada bahan pengawet yang semulajadi dan sintetik seperti :

– Paraben : dikaitkan dengan tumor dalam payudara dan kulit, serta mungkin berperanan sebagai penganggu endokrin dalam meniru hormon.

– Phenoxyethanol : pengawet yang biasa digunakan dalam produk semulajadi dan organik; dikaitkan menekan sistem saraf pusat.

– Benzyl alkohol : pengawet yang biasa digunakan dalam produk biasa dan semulajadi; dikaitkan dengan alergi sentuhan.

4. Elakkan wangian yang tidak perlu

Kebanyakan produk menggunakan wangian sintetik yang dikaitkan dengan kanser, gangguan sistem saraf pusat dan reaksi alergi. Kajian menunjukkan bahawa ia mempunyai akses terus ke otak dan sistem dalaman kita melalui laluan pernafasan.

Ini termasuklah ‘Essential oil’ yang digunakan dalam kebanyakan produk semulajadi sebagai wangian, turut memberikan bahan kimia yang sama apabila digunakan dengan kerap.

Terlalu banyak kriteria untuk pastikan sesuatu produk itu betul-betul selamat dan berkesan. Jangan mudah terpedaya dengan sesuatu produk yang menjamin kesan dalam jangka masa yang cepat, tetapi sebenarnya memberi lebih mudarat kepada kulit kita. Apatah lagi jika produk itu terlalu murah, ditakuti tiruan.

Sekarang, anda tidak perlu risau untuk mendapatkan produk skincare yang selamat dan dijamin berkesan, kerana YOUTH Shaklee ada semua kriteria ini!

 

Keistimewaan Set Skincare Youth Shaklee
1. Kajian selama 8 tahun
 
Bukan senang nak hasilkan produk yang bermutu tinggi ini. 8 tahun diperlukan untuk menghasilkan rangkaian produk Youth ini bagi memastikan ia benar-benar selamat dan berkesan. Produk lain ambil masa berapa lama untuk dihasilkan ye? Tambahan lagi, 8 paten sedang berusaha didapatkan menjadikan ia eksklusif hanya untuk Shaklee dan tiada syarikat lain yang boleh membuat produk seperti YOUTH.

2. Tanpa 2500 bahan kimia berbahaya

Siapa tak risau muka ditepek dengan macam-macam bahan kimia? Eh, ada je orang yang tak risau. Tapi kalau korang risau, YOUTH ni memang pilihan terbaik sebab confirm tak ada semua bahan kimia berbahaya ni. Shaklee dah jamin

3. 100% ujian klinikal membuktikan ia berkesan menjadikan kulit lebih muda.

Shaklee berikan jaminan sebanyak 100% berkesan buat kulit kita jadi lebih muda. Kenapa? Sebab kajian telah dibuat, dan hasilnya telah terbukti..

4. 2/3 daripada mereka yang diuji mendapati kulit mereka 10 tahun lebih muda

Bermaksud, lebih daripada separuh merasakan mereka muda sedekad dari usia sebenarnya setelah menggunakan YOUTH.

5. Kaya dengan nutrien anti penuaan

6. Bebas gluten

7. 100% vegan

Ini bermaksud, ia diperbuat 100% daripada sumber tumbuhan. Langsung tiada unsur haiwan di dalamnya. Mari kita lihat apa yang terkandung di dalamnya.

a) Anggur muscadine : anggur yang sama terdapat di dalam vivix. Kandungan antioksidannya yang tinggi menghalang kerosakan kolagen dan elastin, serta bertindak melindungi dan membaiki sel DNA.

b) Lotus Japonicus : Ia bertindak mengaktifkan protein yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih elastin, kolagen dan fibrilin.

c) Ekstrak Stem Sel Epal : Kajian menunjukkan bahawa ia membantu mengaktifkan pembaharuan sel kulit membuat kulit kelihatan lebih muda.

d) Ekstrak Buah Schisandra Chinensis : Ia bertindak melegakan dan mengurangkan kegatalan kulit membuatkan YOUTH sesuai digunakan oleh semua jenis kulit. Selain itu, ia menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksida, serta menyokong penghasilan kulit yang lebih muda.

Kita dah tahu apa keistimewaan YOUTH ini, sekarang kita pergi pula kepada item yang terkandung di dalam rangkaian set YOUTH di Malaysia ini..

1. Luminous Gel Oil Cleanser
Bertindak membersihkan kulit, mencuci dengan halus dan bersih secara perlahan-lahan, dan menjadikan kulit lebih berseri dan lebih segar.

2. Perfecting Skin Toner
Melembapkan dan menjadikan kulit lebih berseri

3. Radiance C & E Capsule

Mencerahkan dan mengurangkan garis halus dan kedutan pada wajah. Mengurangkan bintik-bintik penuaan serta memperbaharui tekstur kulit dan keseluruhan tona kulit.

4. Youth Activating Serum
Membina dan menggantikan sel-sel kulit yang baru agar lebih berseri dan rejuvenasi.

5. Age Defense Mineral Moisturiser SPF 50

Melindungi kulit daripada sinaran UV dan melembapkan kulit untuk mendapatkan kulit yang lebih baik dan memperbaiki keseluruhan tona kulit wajah.

6. Advanced Renewal Night Cream (Rich/Light)

Menyokong proses pembaharuan sel kulit dan menjadikan kulit lebih lembut berseri.

Set skincare YOUTH ini memang direka khas untuk mereka yang ingin menjadi cantik secara semulajadi tanpa merosakkan kulit wajah apabila dipakai dalam jangka masa yang panjang. Ia dijamin selamat dan 100% bebas bahan kimia berbahaya kerana telah menjalani kajian yang mendalam selama 8 tahun.

Rasailah keterujaan menggunakannya dan hasil yang sangat memberangsangkan. Jangan biarkan kulit muka anda menjadi semakin teruk akibat kesan bahan kimia dari sembarangan produk!

Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan pembelian.

Bazilah

 

012-6830069
ID : 1251677

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge