ESP Cara Mudah Bantu Ibu Hamil Dapat Cukup Protein

Para ibu yang sedang mengandung perlu memastikan pengambilan protein yang mencukupi bagi keperluan janin membesar. Ini kerana protein merupakan makanan kepada sel yang akan membentuk tisu, organ dan seterusnya sistem badan manusia.
Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3. Namun para ibu atau bakal ibu disarankan untuk mengambil cukup protein dari awal kandungan lagi. 
Berapakah keperluan protein bagi ibu hamil?
Keperluan protein untuk ibu hamil = Berat (dalam kg) x 1.5


Sebagai contoh, jika berat ibu ketika hamil adalah 50 kg,
Maka keperluan proteinnya adalah :
50 kg x 1.5 = 75 g protein sehari

Dari sinilah ESP boleh membantu ibu mengandung untuk mendapatkan sumber protein yang lengkap dengan cara yang sangat mudah. Kandungan ESP Shaklee terdiri daripada bukan hanya protein, malah juga kalsium, vitamin B6, Iron, Thiamin dan Riboflavin.

Bagaimanakah ESP membantu para ibu hamil?

1. ESP MEMBANTU IBU-IBU KEKAL BERTENAGA
THIAMIN di dalam ESP membantu memberi tenaga dan memberikan ibu tidur yang lena tanpa gangguan. Selain itu, RIBOFLAVIN dalam ESP menstabilkan tenaga bagi para ibu yang sedang hamil Kebiasaannya semasa hamil para ibu sering berasa letih dan lesu. Jadi dengan nutrien RIBOFLAVIN dalam ESP sangat berkhasiat untuk ibu-ibu.
2. ESP MEMBANTU MENGAWAL BERAT BADAN IBU HAMIL DAN SESUAI UNTUK IBU-IBU YANG GDM
ESP mempunyai Glysemix Index (GI) yang rendah. 
GI Rendah = glukos & tenaga ditukarkan secara perlahan.
Ianya turut membantu ibu-ibu kenyang lebih lama, selain bagus untuk ibu-ibu mengelak diabetes kerana membantu menstabilkan paras gula dalam badan

3. MEMBANTU MENINGKATKAN SISTEM IMUN IBU

Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi di dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, pertumbuhan terbantut, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya membawa kepada kegagalan fungsi organ. Protein juga terdiri daripada asid amino dan ESP turut mengandungi 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.

4. ESP MEMBANTU PEMBENTUKKAN DAN PERKEMBANGAN TISU, OTOT DAN OTAK BAYI.

Riboflavin, atau vitamin B2, adalah vitamin membantu menggalakkan pertumbuhan bayi. Membantu penglihatan yang baik dan kulit yang sihat. 
Riboflavin juga penting untuk perkembangan tulang, otot, dan saraf bayi.

5. ESP MEMBANTU MENJADIKAN KULIT IBU & BAYI LEBIH LICIN, CANTIK DAN GEBU

Kandungan Vitamin B6 dalam ESP  yang terkenal dengan keupayaannya untuk kecantikan kulit. Ada ibu yang semasa mengandung mengalami alahan pada kulit yang mana kulit jadi kusam dan tak cantik, juga kering. Vitamin B6 boleh bantu melembabkan kulit ibu bagi lebih bermaya dan nampak cantik.

6. ESP MEMBANTU IBU-IBU YANG MENGALAMI MORNING SICKNESS/ALAHAN YANG TERUK
ESP MENGANDUNGI VITAMIN B6 yang penting mengurangkan morning sickness bagi ibu-ibu. Kebiasaannya awal kehamilan pasti ibu akan merasa pening, loya dan muntah-muntah. Jadi dengan Vitamin B6 dalam ESP boleh membantu ibu mengurangkan rasa loya dan muntah yang keterlaluan dan memberikan ibu-ibu tenaga walaupun mengalami morning sickness yang teruk. Selain itu, Lysine di dalam ESP juga turut membantu ibu hilangkan keletihan, kepenatan, rasa penat melampau, rasa loya, menggigil, seram sejuk, tiada selera makan dan anemia.

Mari kita tengok pula antara testimoni-testimoni pengguna ESP ketika hamil..

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4
Ramai yang telah merasai nikmat mengambil ESP semasa sedang mengandung. Anda pula bagaimana? 
Pelaburan hari ini, hasilnya berbaloi-baloi!

Nak beli?
Klik di sini..

Atau
Hubungi saya sekarang..!
http://www.wasap.my/60126830069

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge